menu
Word Lid
Asociale belastingverhoging treft nodeloos inwoners

Tijdens de gemeenteraad van december verhoogde de meerderheid verschillende belastingen. Onder het mom van zogezegde indexering werd de milieubelasting voor bedrijven opgetrokken met 27,3%.


S(ch)amenPlus mist elke voeling met de werkelijkheid

“Dat de meerderheid durft spreken van een indexering maakt nog eens duidelijk dat zij alle voeling met de realiteit kwijt zijn”, vertelt Stijn Van Hamme (fractieleider Vlaams Belang), “Mijn loon is bijvoorbeeld nog nooit geïndexeerd met 27,3%... Bovendien treft deze milieubelasting voor bedrijven IEDERE zelfstandige. 


Milieubelasting voor niet-vervuilende hobby's?

Ook inwoners die geen vervuilende activiteit uitvoeren, moeten nu plots een serieus pak meer betalen. Zo werden wij heel recentelijk gecontacteerd door een gezin dat als hobby een webshop in bijberoep heeft. Een activiteit zonder enige negatieve impact op het milieu. Toch kregen zij een factuur van 125 euro gepresenteerd aan milieubelastingen. Het gezin in kwestie, dat als vrijwilligers meewerkt aan het proper houden van de straten in onze gemeente, voelt zich koud gepakt door de meerderheid en overweegt nu zelfs om te stoppen met hun hobby. Eenzelfde verhaal is te horen bij andere zelfstandigen.

Het belastingbestuur leegt onze zakken

“Een ding is alvast duidelijk: deze meerderheid is niets meer dan een belastingbestuur dat ieder excuus aangrijpt om onze inwoners extra geld uit de zakken te halen. S(ch)amenplus misbruikt het milieu als excuus om onze zelfstandige ondernemers extra te pesten en uit te persen. Zelfs mensen met een hobby worden getroffen door deze asociale belastingverhoging. Van de verkiezingsbelofte dat de belastingen niet zouden stijgen, blijft duidelijk niets meer overeind”, besluit Van Hamme.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF