menu
Word Lid
Chronische personeelstekort

Het komt wel eens voor dat er lang wachttijden ontstaan wanneer men bij een gemeentedienst moet zijn. De schuld ligt hierbij NIET bij het personeel, maar volledig bij het slechte personeelsbeleid van SCHAMENPLUS.


Chronisch personeelstekort

"Uit cijfers van de meest recente Bestuurskrachtmonitor (BKM) van de Vlaamse Overheid blijkt dat onze gemeentediensten structureel onderbemand ten opzichte van gemeenten met een gelijkaardig profiel", vertelt fractieleider Stijn Van Hamme, "Uit deze officiƫle en vooral objectieve cijfers blijkt dat in onze gemeente gemiddeld 1.5 fulltime per 1000 inwoners te kort is. Daarom ondervroeg ik de burgemeester hoe dit kwam en welke maatregelen hij nog plant."

Een heel verward antwoord...

De burgemeester antwoordde hierop dat appelen met appelen en peren met peren moeten worden vergeleken. Volgens de heer De Coninck zijn deze cijfers uit de vergelijking niet volledig correct met de werkelijkheid. Waarom een onafhankelijk onderzoek een loopje met de waarheid zou nemen, is ons niet duidelijk. Zou het niet eerder de burgemeester zelf zijn die zijn totaal mislukt personeelsbeleid wil wegmoffelen?

Als klap op de vuurpijl vertelde burgemeester De Coninck het volgende: "Wij hebben hier weinig personeel omdat we geen zwembad hebben." Ja, u leest het goed: we hebben volgens de burgemeester een gemeentelijk zwembad nodig om meer personeel te hebben in het gemeentehuis...

Een wanbeleid...
Een ding is duidelijk uit het antwoord van de burgemeester: ieder excuus, zelfs de grootste onzin, is goed om het eigen falen te verdoezelen. Mochten er zwembaden kunnen gevuld worden met onbekwaamheid, dan zou SCHAMENPLUS daar zonder veel problemen in slagen.

Vlaams Belang vindt alvast dat ons personeel meer respect verdiend. Daarom vragen wij dringend een goed doordacht personeelsbeleid.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF