menu
Word Lid
Culinaire wegwijzers in onze gemeente?

Begin deze maand verschenen artikels in de pers over onze buurgemeente Sint-Laureins. Onze buren zetten in op ‘zacht toerisme’. In dat kader werd er een culinaire wegwijzer of horecapaal geplaatst in Sint-Jan-In-Eremo. Op zo’n bewegwijzering staat de naam van de horecazaak, de afstand tot de zaak en welke voorziening aanwezig zijn (terras, kindvriendelijke zaak, fietsoplaadpunt, …). Bijkomend haalt men bestaande bewegwijzering op de plaats waar de gemeentelijke, culinaire wegwijzer komt weg om een kakofonie tegen te gaan. Naast de bestaande wegwijzer in Watervliet en de recentelijk geplaatste in Sint-Jan-In-Eremo plant de gemeente Sint-Laureins nog extra van zo’n wegwijzers.

Ook bij ons?

"Het initiatief van onze buurgemeente is zeer positief", vertelt onze fractievoorzitter Stijn Van Hamme, "Het helpt om de lokale horeca extra te ondersteunen, toeristen wegwijs te maken en met een minimale financiële impact op de gemeente. Daarom stelde ik tijdens de gemeenteraad van eind juni voor om dit ook in onze gemeente te doen. Het gemeentebestuur was positief over het voorstel en beloofde om dit verder te onderzoeken."

"We volgen dit dossier verder op en zijn tevreden dat het Vlaams Belang opnieuw een positieve meerwaarde betekent voor onze gemeente. We houden de meerderheid zeker aan de gemaakte belofte!", besluit Van Hamme.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF