menu
Word Lid
De kinderkooi in Boekhoute

Tijdens de gemeenteraad van 17 december 2020 stond de stemming over de erfpacht voor de kerk van Boekhoute op de agenda. SchamenPlus wil in deze kerk een glazen kinderkooi laten bouwen. Een waanzinnig voorstel dat handenvol belastinggeld zal kosten.


Een kinderkooi van 1,3 miljoen euro

Dit project, het showproject van SchamenPlus voor Boekhoute, is ondertussen al vele jaren oud. De meerderheid probeert namelijk al sinds de vorige legislatuur een kinderopvang in Boekhoute op te richten. Bij gebrek aan duidelijke visie wil SchamenPlus een glazen kinderkooi laten bouwen in de kerk om daar kinderen in te stoppen. De totale kostprijs van dit waanzinnige project bedraagt op dit moment reeds 1,3 miljoen euro. Dit bedrag werd uitgesproken door de zelfverklaarde, liberale 'specialist' van dit dossier in de meest recente versie van de "Lokale Burgerkrant" (een specialist die op 2 jaar tijd nog geen enkele tussenkomst heeft gehouden in de gemeenteraad; waar zijn expertise dus zit, weet niemand...).

Kinderen in een kooi stoppen? Niet met Vlaams Belang!

Omwille van de gigantische kostprijs van dit waanzinnige showproject dat enkel moet dienen om het opgeblazen ego van SchamenPlus te strelen, heeft Vlaams Belang duidelijk bezwaren tegen dit project laten horen. Onze fractievoorzitter Stijn Van Hamme hield volgende tussenkomst:

"De totale kost van dit project IBO swingt intussen de pan uit. We spreken al over 1,3 miljoen euro, zoals de zelfverklaarde specialist van de meerderheid over dit project schreef in de "Lokale Fabeltjeskrant". Er moeten in Boekhoute toch andere en vooral budgetvriendelijkere opties zijn om een IBO te vestigen.

Wij blijven dan ook gekant tegen het besteden van 1,3 miljoen euro aan een glazen kooi die in de dierentuin gebruikt wordt als apenkot. Het is ongehoord om kinderen in een kooi te stoppen. Met dit project gedraagt SchamenPlus zich als de heks uit het sprookje 'Hans en Grietje': die stopt ook kinderen in een kooi.

Omdat er onvoldoende alternatieven zijn onderzocht, omwille van de exorbitante kostprijs van dit zoveelste showproject en omdat wij geen kinderen in een kooi wollen stoppen, stemmen wij dan ook tegen dit waanzinnige voorstel".

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF