menu
Word Lid
GEEN strooizout voor inwoners

Bij sneeuwval of ijzel moeten voetpaden verplicht sneeuw- en/of ijsvrij gemaakt worden. Artikel 2.42 en 2.43 van het politiereglement bepalen dat inwoners verantwoordelijk zijn voor het gedeelte van het voetpad palend aan hun woning, nijverheids- of handelsgebouwen, bebouwde of onbebouwde percelen.


Gratis zak strooizout voor ieder gezin

"Veel gemeenten bieden hun inwoners een gratis zak strooizout aan per gezin om aan deze verplichting te voldoen. Op die manier kunnen mensen hun voetpad sneeuw- en ijsvrij houden zonder extra kosten. Dat gebeurt onder andere in onze buurgemeente Zelzate", vertelt fractievoorzitter Stijn Van Hamme, "Daarom stelde het Vlaams Belang tijdens de gemeenteraad van eind januari voor om ieder gezin elk jaar een gratis zak strooizout van 10 kilogram te geven. Een kleine investering voor de gemeente die onze inwoners kan helpen."

SchamenPlus stemt voorstel weg

Ons voorstel kreeg geen steun van de meerderheid. Schepen David Vercauteren (de zelfverklaarde man van en voor het volk) antwoordde dat ons voorstel zou worden weggestemd. Volgens schepen Vercauteren bestaat Sinterklaas namelijk niet en zijn er toch geen winters meer zoals vroeger. Schepen Vercauteren voegde er nog aan toe dat hij niet zou willen dat de inwoners het strooizout voor hun eigen pad of terras zouden gebruiken.

SchamenPlus kreeg met deze belachelijke argumenten ook de steun van CD&V en N-VA. 

Inwoners laatst?

De houding van SchamenPlus, CD&V en N-VA maakt duidelijk dat enkel het Vlaams Belang de inwoners op de eerste plaats zet. Deze drie partijen stemden allemaal voor extra geld voor politici. Dat extra geld werd alleen door het Vlaams Belang tegen gestemd.

Waar hebben onze inwoners het meest aan: 28.000 euro belastinggeld per jaar besteden aan de filmpjes van AssenedeTV of een kleine 20.000 euro per jaar besteden aan zakjes strooizout? SchamenPlus kiest duidelijk voor de showpolitiek.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF