menu
Word Lid
Leerkrachten slachtoffer van wanbeleid

Tijdens de gemeenteraad van eind november 2020 stond de stemming van het arbeidsreglement van de gemeenteschool in Bassevelde en Boekhoute op de agenda. Een dossier dat een vreemde bijklank bleek te hebben...


Drie maanden te laat

Uit het bijhorende dossier bleek namelijk dat dit nieuwe arbeidsreglement al op 1 september was ingegaan. Dit was echter nog steeds niet aan de gemeenteraad voorgelegd waardoor onze leerkrachten werkten volgens een niet-bestaand reglement, met alle mogelijke gevolgen van dien.

De zaak werd zelfs nog erger: uit een ander element in het dossier bleek dat al  op 12 juni 2020 (dik 5 maanden geleden!) beslist was dat dit op 28 augustus moest worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Deze beslissing was door schepen Chantal Bobelijn zelf ondertekend. Waarom schepen Bobelijn dit dossier dan nog drie maanden had laten liggen en onze leerkrachten liet werken volgens een onbestaand arbeidsreglement, kon niet worden uitgelegd. Schepen Bobelijn probeerde nog 'Corona' als excuus in te roepen, maar viel voor de zoveelste keer door de mand.

Politiek prutswerk en onbekwaamheid

Onze fractievoorzitter Stijn Van Hamme nam deze handelswijze van SchamenPlus dan ook duidelijk op de korrel met volgende woorden:

"Feit is wel dat door het geknoei van de meerderheid in het algemeen en schepen Bobelijn in het bijzonder sinds 1 september gewerkt is volgens een niet-bestaand uurrooster. Stel dat er iets was gebeurd, waren onze leerkrachten dan verzekerd? Nee, want volgens het arbeidsreglement moest er op dat moment mogelijk niet gewerkt worden. Onze leerkrachten droegen dus de mogelijke gevolgen van het politieke prutswerk van SchamenPlus en de totale incompetentie van schepen Bobelijn. Jullie moesten zich schamen!"

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF