menu
Word Lid
Lokaal herstelplan weggestemd door S(ch)amenPlus

Om de lokale handelaars en de inwoners te steunen in deze uitzonderlijke tijden stelde Vlaams Belang een lokaal herstelplan voor met een dubbele intentie. Helaas werd ons voorstel gewoon weggestemd door de meerderheid.

Ondernemers en gezinnen steunen

“We gaven eerder al een aanzet, maar kwamen dit keer met een concreet uitgewerkt en vooral constructief voorstel naar de gemeenteraad”, vertelt Axl Van Boven (gemeenteraadslid), “Om onze ondernemers te steunen stellen wij voor om eenmalig de opcentiemen voor bedrijven te halveren. Dit voorstel kadert binnen de mogelijkheden die de Vlaamse Regering suggereert aan lokale besturen. Deze maatregel heeft extra zuurstof aan onze lokale ondernemers om deze uitdagende tijden te kunnen door komen.”

“Daarnaast denken wij ook aan onze gezinnen die eveneens getroffen worden door deze crisis”, vult Stijn Van Hamme (fractievoorzitter) aan, “Wij stellen daarom voor om ieder gezin een Cadoza-bon van 25 euro te schenken. Op deze manier ondersteunen we de koopkracht van onze inwoners en worden ze bijkomend aangemoedigd om lokaal inkopen te doen. Ook dit voorstel kadert volledig in de suggesties van de Vlaamse Regering voor de exit-strategie.”

S(ch)amenPlus weigert

“Ondanks het feit dat onze voorstellen volledig kaderen in de suggesties van de Vlaamse Regering in het algemeen en minister van Binnenlands Bestuur Somers in het bijzonder werden deze zonder verpinken door de meerderheid weggestemd. De burgemeester jammert steeds dat de oppositie niet met constructieve voorstellen komt, maar zijn meerderheid verwerpt steeds zonder inhoudelijke argumenten ieder voorstel vanuit de oppositie. Een ding is wel duidelijk: onze ondernemers en inwoners zijn enkel goed om hun stem te geven, maar niet om steun te krijgen in moeilijke tijden. SamenPlus stemde tegen hulp voor onze inwoners en ondernemers, maar keurde wel extra geld voor politici goed. Zoiets is voor Vlaams Belang ronduit onaanvaardbaar!”, besluit Van Hamme.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF