menu
Word Lid
Restaurantbezoek met ons belastinggeld

Tijdens de gemeenteraad van 25 maart 2021 kwam SchamenPlus met een voorstel om vanaf nu ook etentjes van politici te laten terugbetalen met ons belastinggeld. 


Nodig voor een mandaat?

Het argument van SchamenPlus was dat etentjes nodig en zelfs noodzakelijk kunnen zijn voor de uitvoering van een mandaat. Het zou blijkbaar onmogelijk zijn om een politiek mandaat uit te voeren zonder op restaurant te gaan op kosten van de belastingbetaler. Is het onmogelijk om een mandaat uit te voeren zonder dat men, bijvoorbeeld, Campari drinkt en een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert neemt op kosten van de belastingbetaler? De vraag stellen is ze beantwoorden: natuurlijk niet!

Een wereldvreemd, schandalig en vooral schaamteloos voorstel

Onze fractievoorzitter Stijn Van Hamme was dan ook zeer duidelijk in zijn tussenkomst. Hij gaf het standpunt van onze partij weer met volgende woorden:

"Hoe decaden kan men zijn om nog maar te durven denken dat uitgebreide driegangenmenu's noodzakelijk zijn voor een mandaat? Wat SchamenPlus hier voorstelt is het verankeren van gaan eten op kosten van onze inwoners. In een periode waarin inwoners moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, in een periode waarin onze horeca-uitbaters met moeite het hoofd boven water houden, in een periode van algemene ellende denkt de meerderheid enkel aan zichzelf. Hoe wereldvreemd is SchamenPlus eigenlijk?

Dit voorstel is geen administratieve kwestie, zoals de meerderheid beweert, maar een keuze. Het is de keuze tussen profiteren op kosten van onze inwoners of het verwerpen van politiek profitariaat, ik zou het zelfs ordinaire zakkenvullerij durven noemen.

Ik richt mij tot ieder raadslid nu, meerderheid en oppositie, over de grenzen van partijen heen. Ik zou iedereen aanraden om goed na te denken want hoe we nu gaan stemmen gaat duidelijk maken als we onszelf belangrijker vinden dan onze inwoners, als wij het eigen belang belangrijker vinden dan het algemeen belang, als wij Campari belangrijker vinder dan beleid voeren.

Voor het Vlaams Belang is die keuze duidelijk: voor ons zijn figuren die aan politiek doen uit profileringsdrang, egotripperij en ordinaire zakkenvullerij het niet waard om een mandaat te bekleden!

Daarom gaan wij dan ook tegen dit voorstel stemmen. Wij hopen dat de raad ons hierin volgt en dit schandalige, wereldvreemde, schaamteloze voorstel verwerpt."

SchamenPlus en Anders: 1 pot nat

De oproep van onze fractievoorzitter werd echter niet gevolgd: SchamenPlus en Anders stemden voor dit voorstel en hebben er dus geen problemen mee om te gaan eten op kosten van de belastingbetaler. We zullen hen de rekening geven bij de verkiezingen in 2024...

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF