menu
Word Lid
SCHAMENPLUS lacht inwoners uit in hun gezicht

Tijdens de gemeenteraad van 27 augustus 2020 lag het fameuze lokaal herstelplan van SchamenPlus ter stemming voor. Nadat SchamenPlus dit plan al half juni (10 weken voor de stemming) volledig in de pers had aangekondigd en daarmee een gebrek aan respect voor de raadsleden getoond had, bleek uit het plan dat de meerderheid geen enkel respect heeft voor onze inwoners.


5 euro per gezin

U leest het goed: 5 euro! Zoveel heeft SchamenPlus over voor onze inwoners. Volgens burgemeester De Coninck is een Cadoza-bon voor ieder gezin een teken van respect. Dit (excuus van een) voorstel is vooral een teken dat de meerderheid  u gewoon in uw gezicht uitlacht. Onze inwoners zijn duidelijk alleen goed om hun stem te geven en nadien gaat SchamenPlus gewoon verder met aan zichzelf te denken.

"Onze inwoners krijgen een schop in hun gat!"

Dit voorstel is niet alleen compleet belachelijk, maar ook volledig schaamteloos. Onze inwoners krijgen dus 5 euro (per gezin). Tijdens de vorige legislatuur zorgde SchamenPlus wel voor tablets voor politici met een prijskaartje van 20.000 euro. Tijdens deze legislatuur zorgde SchamenPlus dan weer voor nieuwe presentiegelden voor de raad van bestuur van het Autonoom GemeenteBedrijf (dit werd ook mee goedgekeurd door Anders en vooral de N-VA bleek de grootste fan van dit extra presentiegeld). Politici passeerden dus twee keer langs de kassa en de inwoners blijven in de kou staan. 

Onze fractievoorzitter Stijn Van Hamme was dan ook zeer duidelijk en scherp in zijn tussenkomst: "Voor jullie zelf kan het niet op. Dan wordt het belastinggeld door vensters en deuren naar buiten gesmeten. En onze inwoners? Die krijgen van jullie een schop in hun gat! Dat jullie dit nog maar durven voorstellen bewijst dat jullie geen enkel gevoel voor schaamte kennen. Maar ja, van  SchamenPlus kan men niets anders verwachten!"

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF