menu
Word Lid
SCHAMENPLUS stemt TEGEN belastingverlaging

Tijdens de gemeenteraad van 19 december 2019 stelde de Vlaams Belang-fractie voor om de aanvullende belasting op de personenbelasting te verlagen. Als sociale volkspartij hanteren wij het principe 'Eerst onze mensen' en daarom willen wij blijven investeren in onze inwoners.


Haalbaar voorstel

Onze fractieleider Stijn Van Hamme deed ons voorstel uit de doeken. "Vorige maand, tijdens de gemeenteraad van november, vertelde schepen van Financiƫn Servaas Van Eynde hier vol trots dat er veel geld van Vlaanderen naar onze gemeente komt. Dit financiƫle cadeau van de Vlaamse overheid deed hem zelfs denken aan Sinterklaas", aldus Van Hamme, "Er is dus niets socialer dan een deel van dit geld terug te geven aan onze inwoners via een belastingverlaging. Uit de cijfers die ik opvroeg bij het Agentschap voor Binnenlands Bestuur blijkt trouwens dat zo'n belastingverlaging haalbaar. Daarom stelt het Vlaams Belang voor om de aanvullende belasting op de personenbelasting te verlagen van 7% naar 6%. Dit is een sociale maatregel die ten goede komt van al onze inwoners."

Schamenplus weigert

Het antwoord van Schamenplus werd gegeven door burgemeester Philippe De Coninck. In een voorspelbare reactie die uitblonk in zielige nietszeggendheid noemde hij een belastingverlaging 'plat populisme'. De burgemeester voegde nog toe dat een belastingvermindering hetzelfde is als een gratis rol vuilniszakken: puur kiezersbedrog. Over kiezersbedrog weet hij natuurlijk alles: hij verhoogde namelijk op verdoken wijze andere belastingen!

Bleekblauwe liberalen, asociale socialisten en graaiende groenen

Voor een belastingverlaging is er geen geld volgens Schamenplus, maar om zichzelf extra presentiegeld te geven vindt men zonder problemen geld. Het is duidelijk: deze meerderheid denkt alleen en op de eerste plaats aan zichzelf en niet aan onze inwoners. Ook de socialisten, die zichzelf op Facebook toch zo graag voorstellen als sociaal voelende mensen die strijden tegen kansarmoede en opkomen voor de zwakkeren, stemden vlot tegen de belastingverlaging. En Groen wil duidelijk alleen maar uw poen... 

Onze fractieleider Stijn Van Hamme maakte dat dan ook duidelijk: "Ik dacht dat liberalen van het principe waren 'Belastingen verlagen? Gewoon doen!'. Blijkbaar zitten hier in Assenede vooral bleekblauwe liberalen met het motto 'Gewoon poen!'. Het Vlaams Belang zal steeds onze inwoners op de eerste plaats blijven zetten. We betreuren de kille, asociale houding van de meerderheid dan ook ten zeerste."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF