menu
Word Lid
Sterretjesweide: nog niet voor dit jaar

Tijdens de gemeenteraad van oktober 2019 interpelleerde onze fractie het bestuur over de inrichting van een sterretjesweide op de gemeentelijke begraafplaatsen. De bevoegde schepen antwoordde toen positief op onze vraag. Tijdens de gemeenteraad van 27 augustus 2020 vroeg onze fractievoorzitter Stijn Van Hamme naar de stand van zaken in dit dossier.


"Er is nog niets gebeurd"

Schepen Meulebroeck antwoordde eerlijk op onze vraag met de woorden: "Er is nog praktisch niets gebeurd". De meerderheid had dit dossier blijkbaar voor zich uit geschoven en door de Corona-crisis was er nog niets gebeurd. Er was intussen al een voorstel, maar dit moet nog uitvoerig besproken worden door het schepencollege. Schepen Meulebroeck zei nadrukkelijk dat hij zich schaamde over dit dossier en dat het waarschijnlijk niet meer voor dit jaar zal zijn.

Wij volgen dit verder op

"Wij appreciĆ«ren de eerlijkheid van de schepen in dit dossier. Wij blijven in elk geval deze zaak verder opvolgen zodat er in iedere deelgemeente een volwaardige sterretjesweide komt", besluit fractievoorzitter Stijn Van Hamme. 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF