menu
Word Lid
Vandalisme op parking 't Groentjen in Oosteeklo

Meldingen en berichten van overlast en vandalisme op en rond parking 't Groentjen in Oosteeklo duiken de laatste opnieuw op. Onze fractie ondervroeg de meerderheid hierover tijdens de gemeenteraad van 26 november 2020.


Problemen blijven aanslepen

Het is niet de eerste keer dat het Vlaams Belang dit probleem ter sprake brengt in de gemeenteraad. Ook in april van dit jaar kaartte onze fractievoorzitter Stijn Van Hamme dit probleem al aan. Toen waren er verschillende berichten over vandalisme op geparkeerde wagens. Het antwoord van de meerderheid was toen duidelijk: men wist van geen meldingen en minimaliseerde de problemen na een rondvraag in de buurt door de gemeenteraadsvoorzitter.

Ondanks de sussende woorden vanuit de meerderheid blijken de laatste dezelfde berichten over vandalisme en zelfs overlast (tot zelfs nachtlawaai) op parking 't Groentjen opnieuw opduiken. Onze fractievoorzitter Stijn Van Hamme vroeg dan ook naar een stand van zaken en naar concrete oplossingen om deze problemen eindelijk aan te pakken.

Burgemeester weet van niets

Het antwoord van burgemeester was even nietszeggend, sussend en triestig als in april. Opnieuw vertelde hij dat er geen meldingen waren van overlast of vandalisme op de parking. De meerderheid trok zelfs de berichten in twijfel.

Ondanks deze vreemde houding werd toch beloofd dat de politie extra toezicht zal houden op en rond de betrokken parking in Oosteeklo. Hopelijk leidt dit extra toezicht eindelijk tot het einde van de overlast en het vandalisme.

Besturen betekent niet de problemen ontkennen

"Het valt op dat de meerderheid de problemen blijft minimaliseren en zelfs ontkennen", aldus fractievoorzitter Stijn Van Hamme, "SchamenPlus beweerde voor de verkiezingen te willen inzetten op veiligheid, maar dat waren duidelijk loze beloftes. Als er problemen zijn, worden deze door de meerderheid ontkent en steekt men de kop in het zand. Het is duidelijk: voor SchamenPlus is besturen gewoon de problemen ontkennen, de kop in het zand steken en alleen showprojecten uitvoeren. Het is tijd voor een nieuw beleid in onze gemeente!".

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF