menu
Word Lid
Vlaams Belang kiest lijsttrekker en lijstduwer

Afgelopen zondag werd het Vlaams Belang afgetekend de grootste partij in Assenede. De partij richt nu de blik op de lokale verkiezingen en lanceert haar lokale campagne.


Terug trots op ons dorp

Het Vlaams Belang maakte een uitgebreide analyse van de toestand van ons dorp op basis van objectieve cijfers. De conclusie is duidelijk: ons dorp is een puinhoop. Beloftes zijn niet nagekomen, fiets- en voetpaden liggen er levensgevaarlijk bij, de verkeersveiligheid is afgenomen, de dienstverlening werd afgebouwd, belastingen werden verhoogd en verschillende pestmaatregelen ingevoerd (zo mogen inwoners nog maximaal drie vuilniszakken buitenzetten per ophaalbeurt of anders krijgen ze een GAS-boete). Daarnaast stellen wij vast dat het gemeentebestuur totaal niet communiceert met de inwoners en enkel bezig is met zichzelf, hun eigen postjes en hun vriendjes.

“De verkiezingen van 13 oktober zullen bepalend zijn voor de toekomst van ons dorp. Zoals het nu loopt kan het echt niet verder”, vertelt Stijn Van Hamme, “Onze inwoners snakken duidelijk naar een ander en beter beleid. Een beleid dat alle inwoners op dezelfde manier behandelt; een beleid dat écht luistert naar de inwoners; een beleid dat duidelijk communiceert naar de inwoners; een beleid dat échte oplossingen zoekt voor de problemen van de inwoners. Kortom, een beleid dat ons terug trots op ons dorp maakt. ‘Terug trots op ons dorp’ wordt dan ook onze lokale slogan.”

Vertrouwde lijsttrekker

De lokale partij besliste unaniem om Stijn Van Hamme opnieuw aan te duiden als lijsttrekker voor de lokale verkiezingen. Van Hamme leidde het Vlaams Belang in 2018 naar een historische overwinning door vanuit het niets twee zetels binnen te halen in de gemeenteraad. De afgelopen zes jaar was hij fractievoorzitter in de gemeenteraad waar hij opviel door zijn dossierkennis en scherpe tussenkomsten. Zo liet hij meer dan 280 extra punten toevoegen aan de gemeenteraad en diende hij ruim 38 klachten in tegen het gemeentebestuur bij de toezichthoudende overheid.

“Het is een eer en een groot genoegen om opnieuw lijsttrekker te mogen zijn”, vertelt Stijn Van Hamme, “Als kopman zal ik mij samen met de ganse ploeg van Vlaams Belang resoluut inzetten voor een beleid dat alle inwoners op dezelfde manier behandelt; een beleid dat écht luistert naar de inwoners; een beleid dat duidelijk communiceert naar de inwoners; een beleid dat échte oplossingen zoekt voor de problemen van de inwoners. Zo’n beleid kan enkel komen van het Vlaams Belang!”.

Verrassende lijstduwer

Naast de lijsttrekker maakt Vlaams Belang ook de lijstduwer bekend. Dit wordt Christian Roels, die als onafhankelijke verruimingskandidaat op de lijst zal staan. Roels nam in 2018 met zijn eigen lijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en haalde toen een mooi persoonlijk resultaat.

“Het is voor sommigen misschien een verrassende keuze, maar na verschillende gesprekken de voorbije jaren bleek dat we een gelijklopende visie hebben over het beleid voor de gemeente”, vertelt Roels, “Door als onafhankelijke op de Vlaams Belang-lijst te staan ben ik ervan overtuigd dat we samen sterker staan en zo het verschil gaan kunnen maken voor alle inwoners van ons dorp.”

“Vlaams Belang is tevreden met deze samenwerking”, vertelt Van Hamme, “De politiek ervaring als OCMW-raadslid en de praktische kennis als zelfstandige van Christian zijn een grote meerwaarde. Momenteel werken wij verder aan een sterke lijst van Vlaams Belang-kandidaten aangevuld met onafhankelijken. Binnenkort maken we nog meer namen bekend, maar het is nu al zeker dat we met onze sterkste lijst ooit zullen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.”





ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF