menu
Word Lid
Vlaams Belang vraagt ondertekening SAVE-charter

Het SAVE-charter (Samen Actief voor een Veilig Verkeer) voor steden en gemeenten is een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Dit charter heeft als specifieke bedoeling steden en gemeenten aan te sporen een bijdrage te leveren aan de strijd voor meer verkeersveiligheid. Het charter omhelst zeven concrete doelstellingen die zijn gericht op het verhogen van de verkeersveiligheid. Het is dus een aansporing om een beter en vooral veiliger mobiliteitsbeleid te voeren.


(Helaas) niet in onze gemeente

Verkeersveiligheid belangt iedereen aan en overstijgt de partijgrenzen en de tegenstelling meerderheid-oppositie. Tot op heden heeft onze gemeente het SAVE-charter nog niet ondertekend. Daarom vroeg de Vlaams Belang-fractie op de gemeenteraad van 28 november om dit charter te ondertekenen en werk te maken van verkeersveilige schoolomgevingen. Het verkeer in onze gemeente kan immers nog een pak veiliger worden.

Voorstel krijgt steun

Het Vlaams Belang is heel tevreden dat de meerderheid onze vraag positief beantwoordde. Wij kijken uit naar de ondertekening van het SAVE-charter door de gemeente. Wij zullen graag actief meedenken en meewerken aan het gemeentelijk mobiliteitsbeleid. Een verkeersveilige gemeente is in ieders belang!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF