menu
Word Lid
Vlaams Belang vraagt overdekte afscheidsruimte op de gemeentelijke begraafplaatsen

Onze deelgemeenten beschikken allemaal over een begraafplaats. Families en vrienden die voor het laatst afscheid nemen van een dierbare doen dit veelal na de afscheidsdienst op de begraafplaats. Bij slecht weer gebeurt dit laatste afscheid onder een afdak of in een afscheidsruimte, zoals op de parkbegraafplaats in Bassevelde. Ook in Boekhoute bestaat die mogelijkheid. In Oosteeklo en Assenede is dit echter niet het geval.


Nieuw voorstel

“Omdat Vlaams Belang waard hecht aan de mogelijkheid om op een waardige manier afscheid te nemen van een dierbare, ook bij slecht weer, vroegen wij om een overdekte afscheidsruimte te voorzien op de begraafplaatsen van Assenede en Oosteeklo", vertelt Stijn Van Hamme (fractieleider), "Wij hopen dat dit zo snel als mogelijk gerealiseerd wordt zodat iedere deelgemeente een overdekte afscheidsruimte heeft.”

Schepen weet het zelf niet...

Het antwoord van schepen Meulebroeck op de vraag van onze fractieleider was heel vreemd. De schepen vertelde dat de mogelijkheid om op de begraafplaats in Assenede een overdekte afscheidsruimte in te richten zou worden onderzocht in functie van het budget.

Nog volgens schepen Meulebroeck was dit probleem in Oosteeklo al opgelost. De schepen zei namelijk dat een overdekte ruimte daar al in 2009 gepland was. Helaas voor de schepen is er sindsdien NIETS gebeurd op de begraafplaats in Oosteeklo. Waarschijnlijk is dit de zoveelste loze belofte van Schamenplus die nooit verwezenlijkt is. Ofwel is de schepen sinds 2009 niet meer in Oosteeklo geweest?

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF